Word lid

Word lid

Bescherm de natuur in Riemst door je aan te sluiten bij Natuurpunt, de grootste natuurvereniging van Vlaanderen. Samen met meer dan 114.000 gezinnen maak je wel degelijk een verschil. Met jouw lidmaatschap kunnen wij nog beter zorg dragen voor die wondermooie natuurgebieden in Riemst. Zo kan iedereen ervan blijven genieten. Voor 30 euro ben je een jaar lang lid.

Je beschermt en ontdekt de natuur in Riemst

Als lid ondersteun je de aankoop van natuur in Riemst. Je beschermt deze gebieden voor nu en in de toekomst. Meer natuur betekent meer ruimte voor planten en dieren om zich te ontwikklen. En voor jou: meer natuur om van te genieten.

Natuur in Riemst breidt uit. In totaal beheert Natuurpunt Riemst nu twee grote natuurgebieden en enkele lapjes akkernatuur verspreid in Riemst. Goed voor 50 hectare beschermde natuur in Riemst. Die gebieden vormen een laatste toevluchtsoord voor heel wat bedreigde planten en dieren, zoals het prachtige klaverblauwtje.

Je voert druk uit op het beleid

Natuurpunt Riemst strijd voor de natuur bij lokale overheden. Maar ook grensoverschrijdend voeren wij druk uit op het beleid. Onze kennis over de toestand van de lokale natuur vormt hierbij een grote troef. Om onze stem te laten horen zeteken wij in de gemeentelijke adviesraden. Dankzij onze leden klinkt onze stem steeds luider. 

Samen met de lokale overheden werken wij grensoverschrijdend aan betere natuur in Riemst. 

Je krijgt heel wat ledenvoordelen

Lid worden is niet duur. Voor 30 euro per jaar ben je lid met het hele gezin. Je krijgt dan van Natuurpunt:

Ontdek al jouw voordelen!

In de fiets- en wandelgids van Natuurpunt vind je de mooiste fiets- en wandeltochten in Vlaanderen. De gids staat vol met informatie over de streek, tips om te overnachten en leuke ideeën voor de kinderen.


>>JA, IK WORD LID VAN NATUURPUNT